Τι το σουηδικό έχουν τα κεφτεδάκια;
Τα κεφτεδάκια ΙΚΕΑ είναι νόστιμα, στρογγυλά, χαριτωμένα και σε μεγάλη ποικιλία. Ειδικά όταν συνοδεύονται με πουρέ πατάτας, σάλτσα κρέμας και μαρμελάδα μύρτιλο – ο συνδυασμός γεύσης γλυκόξινου και αλμυρού είναι αυτό που τα κάνει πραγματικά σουηδικά. Αυτά τα νόστιμα, οικονομικά και περιζήτητα από όλους κεφτεδάκια, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη Σουηδία στο βιβλίο μαγειρικής της Kajsa Warg (μία από τις πιο γνωστές μαγείρισσες στη σουηδική ιστορία) το 1754 και έχουν γίνει αργά αλλά σταθερά, μέρος τόσο των καθημερινών γευμάτων, όσο και των μενού για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις. Η Τρίτη, 23 Αυγούστου είναι η Εθνική Ημέρα για τα κεφτεδάκια στη Σουηδία – μία εξαιρετική ευκαιρία να αναδείξουμε τη σουηδική κληρονομιά μας, ενώ προβάλλουμε επίσης ολόκληρη την «οικογένεια» σε κεφτεδάκια ΙΚΕΑ, από τα κλασσικά, μέχρι τα κεφτεδάκια λαχανικών, τα plant balls και όλα τα υπόλοιπα.