3. PINSA ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
- ½ ματσάκι φύλλα βασιλικού
- 15g κουκουνάρι
- 20g τριμμένη παρμεζάνα
- 70ml ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο
ΓΙΑ ΤΗΝ PINSA
- 1 φέτα μαλακό λεπτό ψωμί GRÄDDAT
- Το πέστο βασιλικού
- 150g μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 φιλέτο κοτόπουλο ψημένο σε φέτες
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Ντοματίνια
- Φρέσκα φύλλα βασιλικού
- Ξύσμα λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
Σε ένα γουδί, προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, την τριμμένη παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, αλάτι, μία σκελίδα σκόρδο και τα χτυπάμε με το γουδοχέρι. Εναλλακτικά, μπορείτε να το κάνετε και σε ένα μπλέντερ.
ΓΙΑ ΤΗΝ PINSA
- Χρησιμοποιώντας ως βάση το μαλακό λεπτό ψωμί GRÄDDAT, απλώνουμε το πέστο βασιλικού, την τριμμένη μοτσαρέλα και το ψητό κοτόπουλο κομμένο σε φέτες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 6-7 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Μετά το ψήσιμο προσθέτουμε κομμένα πολύχρωμα ντοματίνια, φρέσκα φύλλα βασιλικού, ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι.