Δεν υπάρχουν προϊόντα στη λίστα αγαπημένων σας.

Κοινωνία

Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή σύνδεση και επαφή με την τοπική και ευρύτερη κοινωνία, τους πολίτες, την τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς, οργανισμούς, μη κυβερνητικές οργανώσεις κ.α., στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε και να ενημερωνόμαστε διαρκώς για τις σημαντικότερες ανάγκες τους ώστε να είμαστε σε θέση να τις κατανοούμε, να τις αξιολογούμε και να συμβάλλουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στην ικανοποίησή τους.

Μερικά από τα σημαντικότερα προγράμματα Κοινωνικής Υπευθυνότητας της ΙΚΕΑ παρουσιάζονται στη συνέχεια.

Πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς»

Από το 2017 η ΙΚΕΑ πραγματοποιεί το πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας «ΣΤΑΘΜΟΙ ΧΑΡΑΣ» και μέσα από αυτή την πρωτοβουλία στηρίζει δημόσια και κοινοτικά νηπιαγωγεία σε όλη την Κύπρο, διαμορφώνοντας λειτουργικούς χώρους όπου τα παιδιά θα μπορούν να περνούν όμορφες και δημιουργικές στιγμές.

Ο κάθε σταθμός εξοπλίζεται με βάση τις ανάγκες των παιδιών, την εμπειρία των διακοσμητών της ΙΚΕΑ και πάντα σε συνεργασία με τους παιδαγωγούς των σταθμών αλλά και τις δημοτικές αρχές. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου εξοπλισμού των σταθμών εργάζονται εθελοντικά εργαζόμενοι της ΙΚΕΑ.
Στην ΙΚΕΑ και στον Όμιλο FOURLIS πιστεύουμε ότι τα παιδιά είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο γι’ αυτό και δε θα σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε για να τους εξασφαλίσουμε μια καλύτερη καθημερινή ζωή.
   
Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Αγίου Στυλιανού στη Λακατάμεια

Τον Δεκέμβριο του 2017, η ΙΚΕΑ άρχισε την υλοποίηση του προγράμματος «Σταθμοί Χαράς» με την παράδοση της ανακαινισμένης αίθουσας του Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Αγίου Στυλιανού στη Λακατάμεια. Σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών, δημιουργήθηκαν γωνιές μουσικής, μαθηματικών, γλώσσας, κουκλοθέατρου, βιβλίου και παραμυθιού, ζωγραφικής και φύσης, όπου 22 παιδιά, ηλικίας 3 έως 6 ετών, περνούν ποιοτικό χρόνο σε ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον, ικανό να τα εμπνεύσει.
   
Δημόσιο & Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Πολεμίου

Τον Ιούνιο του 2018, η ΙΚΕΑ ανέλαβε, με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό, τη διαμόρφωση του Δημόσιου & Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Πολεμίου, παρέχοντάς του όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη δημιουργία ενός χώρου, όπου 25 παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών, θα περνούν καθημερινά όμορφες και δημιουργικές στιγμές, όπως τους αξίζει.
   
Δημόσιο & Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Καϊμακλίου

Τον Ιούλιο του 2018, η ΙΚΕΑ ανέλαβε τον πλήρη εξοπλισμό και τη διαμόρφωση του Δημόσιου & Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Καϊμακλίου. Με τον εξοπλισμό που πρόσφερε, ο σταθμός μετατράπηκε σε ένα ζεστό, λειτουργικό, φιλόξενο και ασφαλή χώρο, όπου 25 παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών, μπορούν να απολαμβάνουν αυτό ακριβώς που χρειάζονται: όμορφες, δημιουργικές και χαρούμενες στιγμές.
   
Δημόσιο & Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Λεμεσού Η΄- Ομόνοιας

Το Σεπτέμβριο του 2018, η ΙΚΕΑ ολοκλήρωσε τον εξοπλισμό της κοινοτικής αίθουσας του Δημόσιου και Κοινοτικού νηπιαγωγείου Λεμεσού Η’ Ομονοίας, η οποία μετατράπηκε σε έναν χαρούμενο, όμορφο και φιλόξενο χώρο, κατάλληλο να εξασφαλίσει μια καλύτερη καθημερινή ζωή στα παιδιά.
   
Δημόσιο & Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Έμπας

Τον Νοέμβριο του 2018, η ΙΚΕΑ παρέδωσε την ανακαινισμένη κοινοτική αίθουσα του Δημόσιου & Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Έμπας. Η ομάδα της ΙΚΕΑ με τους έμπειρους διακοσμητές της, δημιούργησαν ένα ζεστό και λειτουργικό χώρο, όπου 25 περίπου παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών, μπορούν να περνούν ποιοτικό χρόνο σε ένα όμορφο περιβάλλον.

Εξοπλισμός και Διαμόρφωση του Χώρου Φιλοξενίας Θυμάτων Ενδοοικογενειακής Βίας και Συμβουλευτικού Κέντρου ΣΠΑΒΟ

Το 2016, η ΙΚΕΑ ανέλαβε τον εξοπλισμό και τη διακόσμηση του νέου τριώροφου κτιρίου φιλοξενίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και συμβουλευτικού κέντρου (ΣΠΑΒΟ), το οποίο στεγάζεται στη Λεωφόρο Κυρηνείας στην Αγλαντζιά. Η ομάδα διακόσμησης της ΙΚΕΑ, αλλά και ομάδα συναδέλφων εθελοντών από την ΙΚΕΑ, δούλεψε για τη διαμόρφωση όλων των δωματίων που θα χρησιμοποιούνται από τα άτομα που θα φιλοξενούνται στο νέο κτίριο. Επιπλέον, διαμορφώθηκαν αίθουσες γραφείων και συνεδριακών χώρων που θα χρησιμοποιούνται από το προσωπικό του ΣΠΑΒΟ. Οι συνεργαζόμενες εταιρίες μεταφορών και συναρμολόγησης της ΙΚΕΑ, LCC Logistics και CATY Ltd αντίστοιχα, συνέβαλαν στο έργο παρέχοντας τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Σκοπός ήταν να δημιουργηθεί ένας λειτουργικός και καλαίσθητος χώρος, καθώς και ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον για τη στήριξη των οικογενειών που θα φιλοξενούνται, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.
Ο ΣΠΑΒΟ είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε πριν από 26 χρόνια με σκοπό την παροχή υπηρεσιών πρόληψης της βίας, στήριξης και προστασίας του ατόμου, ώστε μέσω της προσωπικής ανάπτυξης και της βελτίωσης των διαπροσωπικών σχέσεων να βοηθήσει στην οικοδόμηση μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας. Αυτό επιτυγχάνεται με την παροχή προγραμμάτων θεραπείας, στήριξης, προστασίας, ενημέρωσης και εκπαίδευσης από κατάλληλα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, με την αρμονική συνεργασία εθελοντών και την αρωγή ιδιωτικών και κρατικών φορέων.

Στήριξη Προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω» του Ιδρύματος Σοφία

Το 2015 η ΙΚΕΑ στήριξε το Ίδρυμα Σοφία για τα παιδιά και το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω». Η ΙΚΕΑ συνέβαλε στο πρόγραμμα διαμορφώνοντας πλήρως τους χώρους 3 ολοήμερων δημοτικών σχολείων με την κατασκευή της κουζίνας, αποθηκευτικών χώρων, νεροχυτών, χώρου για την σίτιση με τραπέζια και καρέκλες καθώς και με την παροχή όλων των απαραίτητων σκευών μαγειρικής και ειδών σερβιρίσματος στα ακόλουθα σχολεία:

1. Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων - "ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ" στη Λάρνακα στον συνοικισμό Κόκκινες, όπου φοιτούν 300 παιδιά και στο πρόγραμμα συμμετέχουν 50 παιδιά

2. Δημοτικό Σχολείο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄στη Λάρνακα, όπου φοιτούν 300 παιδιά και στο πρόγραμμα συμμετέχουν 50 παιδιά

3. Δημοτικό Σχολείο Δένειας (ακριτικό σχολείο), όπου φοιτούν 30 παιδιά και στο πρόγραμμα συμμετέχουν 17 παιδιά
Επίσης, η ΙΚΕΑ προσέφερε σκεύη μαγειρικής και σερβιρίσματος και στο Δημοτικό Σχολείο Ευρύχου, προκειμένου να συνδράμει στην κάλυψη αναγκών σίτισης παιδιών από 17 χωριά των γύρω περιοχών που εξυπηρετούνται από το σχολείο.

Ανακαίνιση του Θεραπευτικού Κέντρου Παιδιών Κ.Ε.Σ. Στέλλα Σουλιώτη

Το 2013, η ΙΚΕΑ αποδέχτηκε την πρόσκληση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού να ανακαινίσει το «Θεραπευτικό Κέντρο Παιδιών Κ.Ε.Σ. Στέλλα Σουλιώτη» στη Λεμεσό. Είκοσι υπάλληλοι της ΙΚΕΑ προχώρησαν σε ανακαίνιση του εξοπλισμού του καθιστικού, της κουζίνας/τραπεζαρίας, των ιατρείων και των γραφείων, καθώς και των αιθουσών φυσιοθεραπείας.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν εμπνευσμένη από την πεποίθηση ότι τα παιδιά που υποφέρουν από βαριές σωματικές αναπηρίες, όπως εγκεφαλική παράλυση, μυϊκή δυστροφία και άλλα σωματικά και αναπτυξιακά προβλήματα, έχουν ανάγκη να περιθάλπονται σε έναν ευχάριστο και άνετο χώρο, προκειμένου να αντλούν δύναμη από την ίδια την ομορφιά του περιβάλλοντος που τα φιλοξενεί. Και όντως, οι εργαζόμενοι στο «Θεραπευτικό Κέντρο» διαβεβαιώνουν την ΙΚΕΑ ότι τα παιδιά αντέδρασαν στην αλλαγή με ενθουσιασμό.

Κίνηση Ανθρωπιάς από τους Εργαζόμενους της ΙΚΕΑ και του Ομίλου FOURLIS

Οι εργαζόμενοι της ΙΚΕΑ και του Ομίλου FOURLIS πραγματοποιούν, κάθε χρόνο, τη δική τους πρωτοβουλία ανθρωπιάς. Συγκεκριμένα συλλέγουν τρόφιμα, άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό, υποδήματα και παιχνίδια τα οποία διαθέτουν σε Ιδρύματα και Οργανισμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η δράση αυτή υλοποιείται από το 2010 και αποτελεί πλέον έναν θεσμό τον οποίο όλοι οι εργαζόμενοι αγκαλιάζουν με αγάπη και ενθουσιασμό.

Εθελοντική Αιμοδοσία

 
Οι εργαζόμενοι της ΙΚΕΑ συμμετέχουν στην Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιεί ο Όμιλος FOURLIS δύο φορές ετησίως, σε εγκαταστάσεις των εταιρειών του Ομίλου.