Καλώς ήλθατε στην IKEA

Δημοκρατικός Σχεδιασμός

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 

 

Υψηλός σχεδιασμός προσιτός σε όλους

 
 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΚΕΑ 

 

Η ιστορία πίσω από τα προϊόντα μας


 
Κάθε προϊόν ΙΚΕΑ έχει να πει μια ιστορία, και όπως όλες οι καλές ιστορίες ξεκινάει με μια υπέροχη ιδέα. Ποια είναι η δική μας ιδέα; Θέλουμε να κάνουμε τη καθημερινή ζωή στο σπίτι καλύτερη. Γι’ αυτό κάθε χρόνο πραγματοποιούμε εκατοντάδες επισκέψεις σε σπίτια στην περιοχή που βρίσκονται τα καταστήματά μας, έτσι ώστε να μαθαίνουμε περισσότερα για τις ανάγκες και τα όνειρά σας. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης για να σχεδιάσουμε ένα προϊόν. 

Σχεδιάζοντας προϊόντα με σωστή ποιότητα

Για εμάς, καλός σχεδιασμός είναι ο συνδυασμός ποιότητας, λειτουργικότητας και χαμηλής τιμής. Οι σχεδιαστές και οι υπεύθυνοι ανάπτυξης των προϊόντων μας αναζητούν πάντα την ισορροπία σε όλα αυτά τα στοιχεία όταν σχεδιάζουν ένα προϊόν. Αυτή είναι μία μοναδική πρόκληση που μας οδηγεί πολλές φορές σε καινοτομίες.

       
Οι άνθρωποι πίσω από τον μοναδικό σχεδιασμό 
Τεστ αντοχής σωστής ποιότητας
Αυτό που κάνει τον σχεδιασμό ΙΚΕΑ μοναδικό είναι ότι οι προμηθευτές μας συμμετέχουν στην διαδικασία του σχεδιασμού με ενεργό ρόλο. Στην πρώτη φάση του σχεδιασμού, οι υπεύθυνοι ανάπτυξης των προϊόντων μας και οι σχεδιαστές μας συνεργάζονται στενά με τα τμήματα παραγωγής και τους τεχνικούς κατευθείαν στο σημείο παραγωγής. Αυτή η ειδική συνεργασία μας βοηθά να αναπτύσσουμε πρωτοπόρες τεχνικές και να διατηρούμε τις τιμές μας χαμηλές.
Σε όλη τη φάση παραγωγής πραγματοποιούμε τεστ αντοχής σε όλα τα υλικά και προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Για εμάς, η σωστή ποιότητα ορίζεται με βάση τις ανάγκες των πελατών μας και τη χρήση των προϊόντων σε καθημερινή βάση. Τα δύο εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται τα τεστ αντοχής στη Σουηδία και τη Κίνα λειτουργούν και ως κέντρα κατάρτισης για τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΜΑΣΠρωτοποριακός τρόπος παραγωγήςΚατά την διάρκεια της παραγωγής και στην απόπειρα δοκιμής πολλών διαφορετικών τεχνικών, έχουν προκύψει μεγάλες καινοτομίες.
Αυτό είναι αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας με πολλούς και διαφορετικούς προμηθευτές κατευθείαν στο χώρο παραγωγής. Με την βοήθεια τους, είμαστε σε θέση να χρησιμοποιούμε τους πιο αποτελεσματικούς, τους πιο οικονομικούς και τους πιο δημιουργικούς τρόπους για να κάνουμε τα σχέδιά μας πραγματικότητα. Είναι αυτή η ομαδική εργασία που μας επιτρέπει να εξασφαλίζουμε πρωτοποριακό, έξυπνο σχεδιασμό, στα προϊόντα μας, τη συσκευασία τους και τη διανομή τους. 

   

ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

 

Υλικά από το μέλλον


ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ


Υλικά από το μέλλον

Ενδιαφερόμαστε για τα υλικά των προϊόντων μας,
γι’ αυτό χρησιμοποιούμε βιώσιμα υλικά,
ό,τι δηλαδή είναι ανανεώσιμο,
ανακυκλώσιμα και ανακυκλωμένα.
Προσπαθούμε να φτιάξουμε περισσότερα
πράγματα με όσο το δυνατόν λιγότερα υλικά.
Χρησιμοποιώντας τα υλικά προσεκτικά,
κρατάμε τις τιμές μας χαμηλές και
κάνουμε την καλύτερη δυνατή
χρήση των πόρων μας.


Μπαμπού

Το μπαμπού έχει περισσότερα από χίλια είδη, ευδοκιμεί κυρίως στις τροπικές χώρες και μπορεί να φτάσει μέχρι 30 μέτρα ύψος. Είναι ισχυρό και ελαφρύ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει το αποτέλεσμα του σκληρού ξύλου. Αναπτύσσεται 10 φορές πιο γρήγορα από το ξύλο και δε χρειάζεται καλλιέργεια που σημαίνει χαμηλό αντίκτυπο στο περιβάλλον.


Σύνθεση πλαστικού με ξύλο

Αποτελείται από πολυπροπυλένιο και ίνες ξύλου. Χρησιμοποιώντας ίνες ξύλου κάνουμε τα πλαστικά προϊόντα πιο ανθεκτικά και λιγότερο δαπανηρά.


Ξύλο

Όλα τα ξύλα που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα μας προέρχονται από προμηθευτές που πληρούν IWAY Δασικά Πρότυπα, με σκοπό να διασφαλιστεί ότι το ξύλο προέρχεται από υπεύθυνη διαχείριση των δασών. Μέχρι το 2017, το 50 τοις εκατό του ξύλου μας θα έχουν πιστοποίηση από FSC ® (Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών) ή θα είναι από ανακυκλώσιμες πηγές. Ο μεγάλος μας στόχος είναι το 100%.  

   
     
Υάκινθος

Είναι ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο φυτό και είναι το τέλειο ανανεώσιμο υλικό. Το χρησιμοποιούμε για χειροποίητα κυρίως αντικείμενα. Αν και είναι φυτό είναι πολύ ανθεκτικό και σκληρό. Λινό

Το λινό παράγεται από ίνες από το φυτό λινάρι που αναπτύσσεται σε μεγάλες πεδιάδες και συχνά σε πιο ψυχρά κλίματα όπου η τεχνητή άρδευση και τα φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται σπάνια. Οι ίνες από τα φυτό λινάρι (που είναι φυτό ταχείας ανάπτυξης) κάνουν το λινό πολύ ισχυρό και ανθεκτικό, αλλά παράλληλα απαλό και υλικό που διαπνέει.


   
Ανακυκλωμένο πλαστικό PET

Το PET πλαστικό μπορεί να λιώσει και να χρησιμοποιηθεί για να κάνει άλλα προϊόντα, όπως το GOSA SYREN μαξιλάρι. Ένα παλιό πλαστικό μπουκάλι μπορεί να μετατραπεί σε πολύ μικρά κομματάκια και από εκεί να γίνει κλωστή. Αυτό δίνει άλλη ζωή στο πλαστικό και μειώνει και τα απόβλητα. 

Βαμβάκι

Σε συνεργασία με τη WWF βοηθάμε πάνω από 100.000 αγρότες στην Ινδία και το Πακιστάν να παράγουν βαμβάκι χρησιμοποιώντας λιγότερα χημικά και νερό. Μέχρι το 2015 θέλουμε 100% του βαμβακιού σε προϊόντα ΙΚΕΑ να παράγεται με αυτόν τον τρόπο.   
     

H ZΩΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


     

Σπίτι μου, σπιτάκι μου!

To σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας. Εκεί ζούμε πολλές
από τις πιο ωραίες στιγμές της ζωής μας!
Για εμάς στην IKEA, αυτές οι στιγμές έχουν μεγάλη αξία.
Σχεδιάζουμε προϊόντα που κάνουν καλύτερη και πιο
εύκολη την καθημερινή ζωή στο σπίτι.
Ζούμε μαζί και ξέρουμε τι χρειάζεστε για να κάνετε
πιο όμορφο το σπίτι σας, εκεί όπου ξεκινάει και
τελειώνει η κάθε σας ημέρα.
Κάθε χρόνο επισκεπτόμαστε πολλά σπίτια
στην Κύπρο για να βρούμε αυτό που θέλουν οι
άνθρωποι, αυτό που χρειάζονται και (εάν είμαστε τυχεροί),
να ανακαλύψουμε μερικά από το όνειρά τους.
Μετά μετατρέπουμε αυτές τις ανάγκες σας σε ιδέες
και λύσεις για να κάνουμε την καθημερινή ζωή
στο σπίτι ακόμη καλύτερη.


     
 
Αυτό είναι το σημείο που παίρνετε και εσείς μέρος

Το σημείο που κρατάμε χαμηλές τις τιμές μας γίνεται
μέσα από την συνεργασία με τους πελάτες μας.
Μοιραζόμαστε τις δουλειές. Εμείς κάνουμε το δικό μας κομμάτι,
εσείς το δικό σας και οι δύο μαζί εξοικονομούμε χρήματα.
Ωστόσο, προσφέρουμε μια σειρά από υπηρεσίες για τους πελάτες
που θα ήθελαν ένα χέρι βοήθειας.

 
 
 
 
 


ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕΣΩ: