Καλώς ήλθατε στην IKEA

Red Dot Design Award στο φωτιστικό οροφής της σειράς IKEA PS 2014!
Το φωτιστικό οροφής της σειράς ΙΚΕΑ PS 2014
βραβεύτηκε για το σχεδιασμό του με το Red Dot Design Award, που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο. Το φωτιστικό έλαβε «τιμητική διάκριση» για την ολοκληρωμένη σχεδιαστική προσέγγιση και υλοποίηση, αλλά και τον πολύ απλό και πρωτότυπο τρόπο χειρισμού της αυξομείωσης της έντασης. Η αξιολόγηση του έγινε από κριτική επιτροπή 38 μελών, ανάμεσα σε 4.928 άλλα σχέδια από 56 χώρες.

Το φωτιστικό οροφής της σειράς ΙΚΕΑ PS 2014 είναι εμπνευσμένο από ταινίες επιστημονικής φαντασίας και βιντεοπαιχνίδια. Με έναν απλό μηχανισμό, τραβώντας ένα κορδόνι, το σχήμα του φωτιστικού αλλάζει, αλλάζοντας έτσι και η ένταση του φωτός. Όταν το φωτιστικό είναι «κλειστό», ο χαμηλός φωτισμός διαπερνά την κατασκευή του, ενώ όταν είναι «ανοιχτό», οι δέσμες φωτός διαχέονται στο χώρο και δημιουργούν ενδιαφέρουσες σκιές στους τοίχους.

Ο Bjorn Block, διευθυντής προϊόντων στην ΙΚΕΑ δήλωσε: «Όταν κάποιος ψάχνει σε περιοδικά για το φωτιστικό των ονείρων του, συχνά η τιμή που το βρίσκει, είναι αρκετά υψηλή. Εμείς θέλουμε να μετατρέψουμε την προσδοκία για προϊόντα υψηλού σχεδιασμού σε προσιτή τιμή, σε πραγματικότητα, δημιουργώντας προϊόντα όπως είναι το φωτιστικό της σειράς ΙΚΕΑ PS 2014


Ο καθηγητής Dr Peter Zec, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του «Red Dot Award» δήλωσε: «Για 60 χρόνια, καταξιωμένοι σχεδιαστές καλούνται να επιλέξουν τα καλύτερα σχέδια. Φέτος, είχαμε το ρεκόρ των 5.000 συμμετοχών –έναν πολύ μεγάλο αριθμό- και αρκετή δουλειά για τα μέλη της κριτικής επιτροπής μας, η οποία αξιολογεί κάθε προϊόν μεμονωμένα. Οι βραβευθέντες των Red Dot Award παρουσίασαν δημιουργίες εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και κατά συνέπεια κέρδισαν επάξια στο μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό σχεδιασμού.

Τα προϊόντα που βραβεύτηκαν παρουσιάζονται για 4 εβδομάδες στην ειδική έκθεση «Design on Stage», ενώ στη συνέχεια περιλαμβάνονται στη μόνιμη έκθεση του μουσείου «Red Dot».

Η πορτοκαλί και τιρκουάζ έκδοση του φωτιστικού IKEA PS 2014 αγαπήθηκε πολύ και από τον Αύγουστο και μετά, η ΙΚΕΑ συμπληρώνει τη σειρά με δύο ακόμα πολύ ωραίες εκδόσεις σε ασημί και χάλκινο χρώμα.

Μπορείτε να δείτε όλα τα φωτιστικά IKEA εδώ.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕΣΩ: