Καλώς ήλθατε στην IKEA
Το 2016 η ΙΚΕΑ, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διοργάνωσε τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής Λούτρινων Παιχνιδιών, προσκαλώντας παιδιά από όλον τον κόσμο να ζωγραφίσουν το παιχνίδι των ονείρων τους, με την ελπίδα να το μετατρέψουμε σε πραγματικό λούτρινο παιχνίδι και να κυκλοφορήσει με τη συλλεκτική σειρά SAGOSKATT. Το αποτέλεσμα ήταν συναρπαστικό καθώς λάβαμε περισσότερα από 70.000 έργα τέχνης. Τελικά, η κριτική μας επιτροπή κατέληξε σε δέκα νικητές, οι δημιουργίες των οποίων περιλαμβάνουν έναν ιπποπόταμο-κροκόδειλο, έναν σκύλο- μονόκερο με χρωματιστά φτερά, ένα χαμογελαστό σύννεφο ουράνιο τόξο, ένα λιοντάρι με το όνομα «Τίγρης», και ακόμα έξι απίστευτες ζωγραφιές.

Οι νικητές του περσινού διαγωνισμού ζωγραφικής προέρχονται από τις παρακάτω χώρες: Γερμανία, Ρωσία, Αυστραλία, Πολωνία, Αυστρία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Βουλγαρία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 
Η σειρά SAGOSKATT δεν είναι απλά μία σειρά με χαριτωμένα και αξιολάτρευτα λούτρινα παιχνίδια αλλά υπηρετεί κι έναν μεγαλύτερο σκοπό. Αποτελεί κομμάτι της καμπάνιας ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ για καλό σκοπό και το IKEA Foundation, υποστηρίζοντας το δικαίωμα των παιδιών στο παιχνίδι και τη σωστή ανάπτυξη, ενισχύει οικονομικά το έργο οργανισμών σε μερικές από τις πιο φτωχές κοινότητες του κόσμου. Στηρίζει την παιδική ανάπτυξη και εκμάθηση, τις ίσες ευκαιρίες στη συμμετοχή, τον αθλητισμό και φυσικά το παιχνίδι.

Δείτε όλα τα λούτρινα της σειράς SAGOSKATT εδώ.

Ανακαλύψτε τις ιδέες και τις ιστορίες των περσινών σχεδιαστών μας.Sofia, 8, Ρωσία
«Αυτό είναι ένα πουλί τουκάν με μακρύ, χρωματιστό ράμφος. Τώρα που η ζωγραφιά μου έχει γίνει λούτρινο παιχνίδι, έχω να πω κάτι πολύ εντυπωσιακό στους φίλους μου στην τάξη των καλλιτεχνικών.»

 

Su-ah, 8, Νότια Κορέα
«Στην αγαπημένη μου ταινία είναι ένας μονόκερος που αντλεί υπερδυνάμεις από το κέρατό του. Μακάρι να μπορούσα κι εγώ. Γι’ αυτό έβαλα πολλά στο λούτρινο παιχνίδι μου, αλλά φρόντισα να μην είναι πολύ αιχμηρά.»
 

Joseph, 6, Αυστραλία
«Είδα μία αλεπού σε ένα βιβλίο με εικόνες και ήθελα να δημιουργήσω τη δική μου. Μου αρέσει το πορτοκαλί χρώμα στο λούτρινο παιχνίδι μου αλλά περισσότερο από όλα μου αρέσουν τα μακριά αυτιά της.»


Caroline, 8, ΗΠΑ
«Το σύννεφο-ουράνιο τόξο ζει σε έναν ροζ ουρανό. Λατρεύει να επισκέπτεται μέρη με άλλα σύννεφα και να δίνει χαρά σε πολλούς ανθρώπους.»
 

Mira, 10, Βουλγαρία
«Το λούτρινο παιχνίδι μου είναι ένας χαρούμενος σκύλος-μονόκερος με φτερά στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Λατρεύω τους σκύλους και έχω ένα Τσιουάουα αλλά τα Ντάκσχουντ είναι τα αγαπημένα μου. Ειδικά αυτό, αφού μπορεί να πετάξει.»

 

Honami, 8, Ιαπωνία
«Μακάρι να είχα μία δική μου κουκουβάγια στο σπίτι αλλά δε γίνεται. Οπότε ζωγράφισα μία. Μπορώ να την έχω στο σπίτι και να την αγκαλιάζω όσο θέλω.»


Hubert, 9, Πολωνία
«Έχω ζωγραφίσει μία χαρούμενη και ευγενική αράχνη με 8 μακριά πόδια, αφού πάντα ήθελα ένα λούτρινο παιχνίδι σαν αυτό.»
 

Clara, 7, Αυστρία
«Αγαπάω πολύ τις αλκυόνες και έχω ένα βιβλίο με μία στο εξώφυλλο. Αυτή την εικόνα σκεφτόμουν όταν ζωγράφιζα το λούτρινο παιχνίδι μου – να κάθεται σε ένα δέντρο και να ψάχνει ψάρια.»

 

Shane, 7, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
«Όταν δημιούργησα το λούτρινο παιχνίδι μου σκέφτηκα το δειλό λιοντάρι στον Μάγο του Οζ. Ενώ είναι λιοντάρι, τον λένε «Τίγρη», επειδή βιαζόμουν όταν τον ονόμασα.»


Sonja, 10, Γερμανία
«Ήθελα να ζωγραφίσω ένα πράσινο ζώο που να μη μοιάζει τόσο τρομακτικό. Γι’ αυτό, το λούτρινο παιχνίδι μου είναι ένας ιπποπόταμος-κροκόδειλος με δόντια που δεν είναι κοφτερά και χωρίς νύχια.»
       
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕΣΩ: