Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στην ιστοσελίδα μας. Αν συνεχίσετε χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, συμφωνείτε να λαμβάνετε όλα τα cookies από την ιστοσελίδα IKEA Κύπρου.
Καλώς ήλθατε στην IKEA

Κοινωνία

Δράσεις
 
     
  Στην κυπριακή κοινωνία των 800.000 ανθρώπων, η ΙΚΕΑ έχει δεσμευτεί να βελτιώσει την καθημερινότητα μεγάλων ομάδων, ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα τη σχέση της με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Η πρωτοβουλία προσφοράς στην κοινότητα που ανέλαβε η ΙΚΕΑ Κύπρου στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, αναγνωρίζει τη θετική αύρα που εκπέμπει ένας όμορφος χώρος, ειδικά για άτομα που χρήζουν ιατρικής φροντίδας. Από το 2009 έως το 2012 η ΙΚΕΑ ολοκλήρωσε τρία βασικά έργα, την ανακαίνιση της Αίθουσας Ψυχαγωγίας της παιδιατρικής πτέρυγας του Μακάριου Νοσοκομείου, του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» και τις παιδιατρικής πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Όλα τα έργα πραγματοποιήθηκαν με την εθελοντική συμμετοχή περίπου 60 υπαλλήλων της ΙΚΕΑ με συνολικό κόστος 50.000 ευρώ.

Το 2013, η ΙΚΕΑ αποδέχτηκε την πρόσκληση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού να ανακαινίσει το «Παιδικό Αναρρωτήριο». Είκοσι υπάλληλοι της ΙΚΕΑ προχώρησαν σε αναδιακόσμηση του καθιστικού, της κουζίνας/τραπεζαρίας, των ιατρείων και των γραφείων, καθώς και των αιθουσών φυσιοθεραπείας. Η όλη πρωτοβουλία ήταν αμποτισμένη με την πεποίθηση ότι τα παιδιά που υποφέρουν από βαριές σωματικές αναπηρίες, όπως εγκεφαλική παράλυση, μυϊκή δυστροφία και άλλα σωματικά και αναπτυξιακά προβλήματα, έχουν ανάγκη να περιθάλπονται σε ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον, προκειμένου να αντλούν δύναμη από την ίδια την ομορφιά. Και όντως, οι εργαζόμενοι στο «Αναρρωτήριο» διαβεβαιώνουν την ΙΚΕΑ ότι τα παιδιά αντέδρασαν στην αλλαγή με ενθουσιασμό.
     
Κίνηση Ανθρωπιάς από τους Εργαζόμενους του Ομίλου FOURLIS

Με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων 2013, οι εργαζόμενοι των εταιριών ΙΚΕΑ, INTERSPORT, FOURLIS TRADE, SERVICE ONE και TRADE LOGISTICS, του Ομίλου FOURLIS, πραγματοποίησαν για ακόμα μία χρονιά την καθιερωμένη ετήσια χειρονομία αγάπης προς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, συγκεντρώνοντας και προσφέροντας τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό, υποδήματα και παιχνίδια σε Ιδρύματα και Οργανισμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο...

Μάθετε περισσότερα
 


ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕΣΩ: