Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στην ιστοσελίδα μας. Αν συνεχίσετε χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, συμφωνείτε να λαμβάνετε όλα τα cookies από την ιστοσελίδα IKEA Κύπρου.
Καλώς ήλθατε στην IKEA

Ενέργειες για τον Άνθρωπο, την Κοινωνία και το Περιβάλλον


 

Υπευθυνότητα σε όλους τους τομείς


Το όραμα της ΙΚΕΑ είναι να δημιουργούμε μια καλύτερη καθημερινή ζωή στο σπίτι για τους πολλούς του κόσμου. Παράλληλα, φροντίζουμε συνεχώς για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για τον ίδιο τον άνθρωπο. Έτσι, συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου . Αυτή η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση δεν τελειώνει ποτέ. Αν και γνωρίζουμε ότι κι εμείς είμαστε μερικές φορές μέρος του προβλήματος, εργαζόμαστε σκληρά για να γίνουμε μέρος της λύσης.


Κοινωνική Υπευθυνότητα Ομίλου FOURLIS


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, από το 2008 όπου ξεκίνησε τις δραστηριότητές της έως και σήμερα, λειτουργεί και αναπτύσσεται συνεχώς, έχοντας ως βασική προτεραιότητα τους τρεις άξονές της: Άνθρωπος - Κοινωνία - Περιβάλλον.

Η Κοινωνική Υπευθυνότητα αποτελεί μία έννοια άρρηκτα συνδεδεμένη με τις δραστηριότητες του Ομίλου FOURLIS. Με την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων και με ξεκάθαρο όραμα σχεδιάζουμε και πραγματοποιούμε δράσεις που στόχο έχουν να χτίσουν ένα καλύτερο παρόν και να δημιουργήσουν τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, από το 2008 όπου ξεκίνησε τις δραστηριότητές της έως και σήμερα, λειτουργεί και αναπτύσσεται συνεχώς, έχοντας ως βασική προτεραιότητα τους τρεις άξονές της: Άνθρωπος - Κοινωνία - Περιβάλλον.

Από το Νοέμβριο του 2008, ο Όμιλος FOURLIS αποτελεί επίσημο μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact) του ΟΗΕ, που είναι η μεγαλύτερη διεθνής εθελοντική πρωτοβουλία για την υπεύθυνη επιχειρηματική δράση. Το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ αποτελείται από δέκα αρχές, που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις συνθήκες εργασίας, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Οι αρχές αυτές απορρέουν από διεθνώς αποδεκτά πρότυπα.

Μια εταιρία - μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ δεσμεύεται:

  • Να πραγματοποιήσει αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ώστε το Οικουμενικό Σύμφωνο και οι δέκα Αρχές του να ενσωματωθούν στη στρατηγική, την κουλτούρα και τις καθημερινές εργασίες.
  • Να διαδίδει ευρύτερα το Οικουμενικό Σύμφωνο και τις αρχές του μέσω των καναλιών επικοινωνίας που διαθέτει.
  • Να ανακοινώνει δημόσια την πρόοδο της εταιρίας, στην εφαρμογή των αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου.
  • Το ελληνικό δίκτυο Global Compact, ιδρύθηκε τον Μάιο του 2008.
 Άνθρωπος  Κοινωνία
 Περιβάλλον

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕΣΩ: